10 maart 2020

Maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Beste bezoeker/mantelzorger,

Binnen Maastricht UMC+ | Herstelzorg doen we er alles aan om het coronavirus geen kans te geven zich verder te verspreiden. Al onze medewerkers zijn goed op de hoogte van het hygiëneprotocol en handelen hier strikt naar. Toch vinden we het nodig om een aantal extra maatregelen te nemen.

“Geen bezoek tenzij”:

Vanwege de snelle verspreiding van het corona virus in onze directe omgeving zien we ons genoodzaakt de bezoekmogelijkheden te beperken. Vanaf woensdag 18 maart is er geen bezoek meer mogelijk tot nader bericht. Wij begrijpen heel goed dat dit zeer ingrijpende maatregelen zijn maar willen er op dit moment alles aan doen de kwetsbare patiënten te beschermen en de continuïteit van zorg te bewaken. De bijzondere situaties zijn: terminale zorg, familiegesprekken, poli bezoeken. Voor dit soort afspraken wordt contact gelegd vanuit de organisatie met de eerste contactpersoon van de patiënt.

 Andere maatregelen zijn:

  • Met ingang van 17 maart worden voor patiënten van etage 1, 2 en 3 alle maaltijden genuttigd op de kamer. Voor etage 4 en de transferafdeling blijven de maaltijden in de eetzaal vanwege deze specifieke doelgroep. Er zullen ruimtelijke aanpassingen plaatsvinden zodat patiënten min. 2 meter afstand hebben.
  • Het Trefpunt is geannuleerd.
  • Groepstherapieën zijn geannuleerd.
  • Kapper en pedicure zijn geannuleerd. Alleen medische pedicure bij diabetespatiënten is toegestaan.
  • Patiënten mogen zich verplaatsen door het gebouw mits zij geen klachten vertonen en zich aan de hygiënische maatregelen houden.
  • Er worden “was wisseldagen” georganiseerd waarop door mantelzorgers de schone en vieze was uitgeruild kan worden en eventuele kleine boodschapjes meegegeven kunnen worden. Klik hier voor was wisselschema

 Wij vragen u om geregeld onze website te bezoeken. Hier zullen wij de laatste updates en maatregelen plaatsen.

Heeft u nog vragen dan kunt u deze stellen via info@herstelzorgmumc.nl

Met vriendelijke groet,

Barbara Solberg

Bestuurder

  Welke voorzorgsmaatregelen nemen we?