Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Over ons

Wat wij doen in een notendop

Wij bieden geriatrische revalidatie. Dat is revalidatiezorg voor ouderen . Mensen die door hun leeftijd of aandoeningen kwetsbaar zijn en langer de tijd nodig hebben om te herstellen na bijvoorbeeld een ongeval of een chirurgische ingreep. Als specialistische ziekenhuishulp niet meer nodig is, maar naar huis gaan nog geen optie, dan kunt u zich bij Maastricht UMC+ | Herstelzorg revalideren om zo snel mogelijk hersteld weer naar huis te gaan
Natuurlijk worden u hierbij zorgvuldig begeleid door onze zorgmedewerkers en het behandelteam. Wij doen dat via een intensief revalidatieprogramma dat op maat is gemaakt. Vanzelfsprekend gebruiken we hierbij de meest moderne behandelfaciliteiten en technieken.

Wat bieden wij u?

Ons uitgangspunt is altijd het welbevinden van onze patiënt. Daarom staat een aantal kwaliteit verhogende zaken zeer hoog bij ons op de agenda.

  • We luisteren goed naar de wensen van de patiënt en zijn familie of mantelzorgers.
  • De manier waarop onze zorg wordt georganiseerd moet bijdragen aan de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening. We zoeken steeds naar de beste manier om dit te doen. Veiligheid en doelmatigheid zijn belangrijke criteria.
  • Onze zorg- en dienstverlening voldoet aan de Kwaliteitswet Zorgverlening. We voldoen ook aan het HKZ kwaliteitsschema voor thuiszorg, verzorging en verpleging en de NEN-EN-ISO 9001:2015 norm.
  • We selecteren onze medewerkers zorgvuldig. Zij moeten immers in hun dagelijkse werk invulling geven aan die kwaliteitseisen. We zorgen ervoor dat onze medewerkers deskundig blijven en plezier en voldoening in hun werk vinden.
  • Elke patiënt wordt bij ontslag gevraagd een tevredenheidsenquête in te vullen. Want de mening van onze patiënt telt.
  • We zijn altijd bezig met innovatie om ook in de toekomst goede kwalitatieve zorg te kunnen leveren. Dit doen we onder andere door samen te werken met andere organisaties zoals het MUMC+. Meer informatie over vernieuwende projecten vindt u in het jaarverslag.

 

missie herstelzorg

Onze missie

Maastricht UMC+ | Herstelzorg biedt ouderen intensieve revalidatie en zorgzame begeleiding na een ingreep of specialistische behandeling in het ziekenhuis. Hiermee bereiken we dat onze patiënten, na begeleiding in onze kliniek, langer en gelukkiger thuis blijven wonen.

Onze werkwijze is veilig en empathisch. Modern en vakkundig. Onze patiënten staan in het middelpunt: het gaat altijd in de eerste plaats om hen de best mogelijke zorg te leveren die leidt naar spoedig herstel. We zorgen dat wij een gezonde balans vinden tussen onze eigen professionaliteit en de technische ondersteuning die onze zorg nog beter maakt.

De medewerkers van Maastricht UMC+ | Herstelzorg staan naast de patiënt. We zien de patiënt graag zelf de regie nemen, maar luisteren goed, geven welgemeend en professioneel advies. We houden onze ‘witte jas’ aan.

We vinden privacy belangrijk, maar waken ervoor dat daardoor eenzaamheid kan ontstaan. We zorgen voor veiligheid, door nabij de patiënten te zijn. We vinden regels en protocollen belangrijk, maar kijken altijd of die in het belang van onze patiënten zijn. We werken met plezier en respect. We werken samen, ervaren een gedeelde verantwoordelijkheid.

Dat is prettig voor onze patiënten, maar ook voor onszelf. Een goede werksfeer bevordert immers het herstel.

Sluit de enquête